Tips voor goedkope hotels

Met een enorm aanbod aan keuze kan het lastig worden om een hotelkamer te vinden en te boeken die voldoet aan je verwachtingen. Vooral het vinden van de beste deal en dus het boeken van een goedkoop hotel kan voor velen een lastig proces zijn. Vele aanbieders claimen dat het vroegtijdig boeken van een hotelkamer de beste manier is om het voordeligste uit te zijn. Daartegenover staat dat andere aanbieders juist beweren dat last minute deals het goedkoopst zijn voor de consument. Maar in de werkelijkheid hangt het ervan af wanneer, waar en waarom je wilt verblijven in een hotel. In dit artikel worden er een aantal handige tips gegeven bij het boeken van goedkope hotels zodat je nooit meer teveel geld uitgeeft.

De vroege vogel

Ga je naar een concert, festival, conferentie of een ander populair evenement? Dan moet je vooraf het hotel boeken. Dit is standaard want hoe hoger het aanbod, hoe hoger de prijs. Dus wanneer je ergens naar toe gaat waar ook vele anderen heen gaan, dan kun je beter vroeg beginnen met het zoeken naar een hotel voor de beste deal. Op deze manier voorkom je ook dat er geen beschikbaarheid meer is in je favoriete of dichtstbijzijnde hotel.

Beter laat dan nooit

Als je graag een paar daagjes weg wilt in je favoriete stad dan kun je het beste gaan wanneer er geen groot evenement of gelegenheid plaats vindt. Op deze manier is de beschikbaarheid in hotels veel groter en kun je de weken voor je vertrek de prijzen analyseren. Zo krijg je gemakkelijk de goedkoopste aanbieding. Wil je echt gaan voor de allerbeste deals dan kun je zelfs het beste boeken op de dag voor je vertrek.

Smartphone deals

Wees technisch slim wanneer je goedkoop een fijn hotel wilt boeken. Er zijn tegenwoordig genoeg sites die applicatie deals aanbieden. Dit wil zeggen dat gebruikers van deze applicatie tot wel 40% korting kunnen krijgen bij last minute reizen.

Stedentrips in de zomer

Houd in je achterhoofd in welk seizoen je graag wilt gaan reizen en dus een hotel wilt boeken. Stedentrips zijn normaliter goedkoper in de zomer want dan zijn er minder evenementen, minder zakenreizen en de massa zal zich verplaatsen naar het strand.

Metasearch machine

De populariteit van zoekmachine sites is in opkomst en dit is voor een goede reden. Het is namelijk een van de meest efficiënte manieren om betaalbare accommodaties te vinden. Een hotel metasearch machine is een website die in een keer zoekt in meerdere hotel aanbieder sites. Op deze manier zoek je eenvoudig in meerdere sites tegelijkertijd en wordt dit aanbod met elkaar vergeleken. Het enige wat je nog hoeft te doen is de goedkoopste aanbieding te vinden en tegelijkertijd de hoogste waarde.

Solo reizen

Neem je voordeel in het solo reizen want veel hotels nemen aan dat je met twee personen in een hotelkamer zult verblijven. Maar wanneer je alleen reist dan zullen ze goede deals bieden voor single kamers.

Direct contact zoeken

Als je een bepaald hotel in gedachte hebt dan kan het een goede stap zijn om direct contact op te nemen met het hotel. Dit zorgt vaak voor betere deals want je bent in staat om direct met iemand te spreken die fysiek aanwezig is bij het hotel. Het personeel kan je beter inzicht geven in deals die niet online worden geadverteerd en kunnen je vertellen over de factoren die invloed hebben op de prijzen van een hotelkamer.

Heb je vragen?

Heb je vragen of een opmerking? Twijfel dan niet en stuur ons een bericht doormiddel van ons contact formulier!