Kasteel als vakantieverblijf

Kastelen staan bekend om de reusachtige kamers, luxe en uitgestrekte oppervlakten. Daarnaast heeft een kasteel altijd iets sprookjesachtig en straalt het een fijne en authentieke sfeer uit. Alleen jammer dat deze gebouwen vaak niet als slaapplek voor toeristen dienen. Toch zijn er enkele kastelen die wel toegankelijk zijn als tijdelijk vakantieverblijf? Er zijn tegenwoordig genoeg opties in binnen en buitenland om een kasteel te boeken als vakantiewoning. Overnachten in een kasteel op een mooi landgoed, geeft natuurlijk net dat beetje extra aan je vakantie. Alleen in Nederland zijn er al tientallen exemplaren waar je kunt genieten van sfeervolle taferelen en stijlvolle service.

De ideale combinatie van historie en modern

Wanneer je aan een kasteel denkt dan denk je wellicht aan termen als ouderwets, koud, vorstelijk en weinig moderne voorzieningen. Gelukkig zijn de meeste kastelen die geschikt zijn voor vakantieverblijven helemaal up to date gemaakt en van alle gemakken voorzien. Zo kun je genieten van alle luxe met sauna's, bubbelbaden, internet en natuurlijk de prachtige kasteeltuinen. Ook hoeft het verblijf in een kasteel helemaal niet duur te zijn. Zo zijn er al overnachtingen te vinden voor 40 euro per persoon per nacht.

Zeker als je een uniek adres zoekt voor je volgende vakantie is een kasteelovernachting een aanrader. Een of meerdere van de volgende elementen kun je zeker verwachten tijdens je verblijf in een kasteel: slapen in een authentiek hemelbed, stijlvolle aankleding van het interieur, fraaie plafonds, antiek meubilair en prachtige wandschilderingen. Dit soort dingen kun je meestal alleen in museums ervaren! Beleef de rust en sfeer van een rijke tijd met de praktische elementen van de moderne tijd zoals centrale verwarming, liften, internetaansluiting en natuurlijk telefoon en televisie. Logeren in een kasteel is een aparte maar unieke en onvergetelijke belevenis!

 

Heb je vragen?

Heb je vragen of een opmerking? Twijfel dan niet en stuur ons een bericht doormiddel van ons contact formulier!