Last minute hotels

In de jaren 80 en 90 waren de last minute reizen nog pakketten, tickets en hotelkamers die moeilijk te verkopen waren. Reisorganisaties zaten vast aan deze reizen omdat zij dit verplicht waren per contract. De meeste bedrijven nemen namelijk een bepaald aantal kamers en/of vliegtuigstoelen af voor een langere periode en in rustige periodes blijven er al snel producten over. Helaas moet de reisorganisatie deze producten wel afnemen bij de leverancier en dan blijven ze als het ware over. Om toch in kosten tegemoet te komen of om ze terug te kunnen verdienen werden deze producten (vliegtickets, reizen en hotelkamers) tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden. Dit werd ingepland vlak voor de vertrekdatum of huurperiode. Hier is dan ook de term last minute ontstaan en dit is dus een aanbieding die vlak voor het aanbreken van de datum wordt aangeboden.

De gevolgen van last minute vakanties

Doordat de last minute reizen in omvang toenamen en bekend werden bij het grote publiek werden consumenten steeds meer afwachtend met het boeken van een hotel. Consumenten gingen wachten op een goede zomer of wilde nog niet te vroeg afhankelijk zijn. Maar de belangrijkste oorzaak was dat consumenten het idee hadden dat ze door de goedkope last minute aanbiedingen te veel zouden betalen als ze vroeg een hotel boekten. Maar de echte reis -en hotelaanbiedingen met kortingen van vele procenten is juist heel klein. Tegenwoordig zijn de echte last minute vakanties en hotels zoals ze bedoeld waren geen echte last minutes meer. De kortingen zijn namelijk veel lager dan vroeger en de tijd termijn waarin een reis in de uitverkoop wordt gedaan is veel langer geworden. Vele van deze zogenaamde last minutes zijn al maanden van tevoren te boeken.

Last minute hotels boeken

Natuurlijk kan een last minute hotel nog steeds interessant zijn. Als je in een bepaalde periode op vakantie wilt gaan (zomer, kerst, voorjaarsvakantie etc) of als je op zoek bent naar een specifiek soort hotel dan kun je beter niet afwachten tot er een last minute voorbij gaat komen. Vooral vakanties met kinderen tijdens de schoolvakantie zijn beter vooraf te boeken. Maar ben je minder gebonden aan je bestemming of periode dan kun je prima een last minute hotel boeken. Een last minute hotel boeken hoeft zeker niet onder te doen aan de kwaliteit of waarde van je verblijf. De beste en meest actuele hotelaanbiedingen zijn online te vinden en kun je ook direct boeken.

Heb je vragen?

Heb je vragen of een opmerking? Twijfel dan niet en stuur ons een bericht doormiddel van ons contact formulier!