De eigentijdse stacaravan

Stacaravans worden vaak onnodig over het hoofd gezien wanneer men praat over vakantiehuisjes. Toch zijn stacaravans een uitstekende optie als je graag in een vakantiehuis verblijft dat van alle gemakken voorzien is, en ook goed binnen je budget past. Op het eerste gezicht lijken deze caravans niet erg groot te zijn, maar doordat ze vaak erg efficiënt worden ingericht bespaar je veel ruimte. Efficiënt inrichten en zo de ruimte besparen, gebeurt vaak door bijvoorbeeld kasten in een bank te bouwen of een slaapbank in de woonruimte te plaatsen. Aan opbergruimte is er in een stacaravan geen gebrek en ook de leef- en woonruimte zijn groot genoeg om je vakantie in alle gemak door te brengen.

Niet verplaatsbaar

Ondanks dat het woord caravan in de naam zit, is een stacaravan niet of bijna niet verplaatsbaar. De reden hiervoor is vaak dat de transport van een stacaravan alleen door ervaren bedrijven gedaan mag worden. Een stacaravan is namelijk een heel stuk groter en zwaarder dan de meeste objecten die over de wegen getransporteerd worden. Je kunt een stacaravan dus zien als een chalet, een 'soort' gevestigde woning. Toch zijn er wel een aantal verschillen tussen stacaravans en chalets, die misschien voor jou van belang kunnen zijn.

Het verschil

Een groot verschil is op de eerste plaats natuurlijk de ruimte, chalets zijn immers zo gebouwd om ruim en comfortabel te zijn voor de tijdelijke bewoner. Stacaravans zijn een stuk krapper en zijn ook gebouwd om zoveel mogelijk faciliteiten in een ruimte te plaatsen. Nog een verschil waar rekening mee gehouden kan worden, is dat de isolatie in bijvoorbeeld een chalet een stuk beter is. Wanneer je dus in een koude periode in een stacaravan zou verblijven, moet je dus harder stoken om de ruimte warm te krijgen.

Heb je vragen?

Heb je vragen of een opmerking? Twijfel dan niet en stuur ons een bericht doormiddel van ons contact formulier!