Vakantiehuizen van a tot z

Een vakantiehuis (ook wel recreatiewoning genoemd) is een privé woning die je kunt huren of kopen om een vakantie door te brengen. In principe kan elke type woning dienen als een vakantiewoning zoals strandhuizen, chalets, appartementen en zelfs landhuizen.

Een Vakantiehuisje, vakantiewoning of recreatiewoning is een huis waar gasten hun vakanties in door brengen. Er zijn verschillende bewoordingen voor dezelfde soort vakantiehuisjes. Normaliter bestaat een vakantiehuis uit een woonkamer, slaapkamer(s), keuken en badkamer. Daarbij komt meestal nog een tuin, terras of balkon. Een vakantiehuisje is in de meeste gevallen zelfvoorzienend wat wil zeggen dat de mensen die er verblijven voor hun eigen eten zorgen. Dit kunnen ze zelf koken of natuurlijk ergens buiten de deur halen. De vakantiehuisjes komen in verschillende soorten en maten voor, waarbij sommige verblijven tot wel 30 personen kunnen onderbrengen. Wanneer de vakantie voorbij is en de gasten weer naar huis gaan wordt er een grote schoonmaak gehouden. Deze schoonmaak is tegen een meerprijs voor de gasten.

Vakantiewoningen buiten Nederland

Het idee van het boeken van een vakantiehuisje buiten Nederland kan een opwindende springplank zijn naar een onvergetelijke vakantie. Met de vele prachtige bestemmingen die de wereld te bieden heeft, kunnen deze huisjes je een hemels verblijf bieden, ver van de drukte van het dagelijkse leven, midden in de magie van de buitenlandse culturen.

Neem bijvoorbeeld de vakantiewoning Calpe in het zonnige Spanje. Deze populaire bestemming is een ware mediterrane parel, met prachtige huisjes die direct aan de helderblauwe zee liggen. Van ruime villa's met privé-zwembaden tot knusse appartementen met een adembenemend uitzicht - in Calpe vind je de perfecte vakantiewoning die aan al je wensen voldoet. Door te verblijven in een vakantiewoning krijg je een authentiek gevoel van de ontspannen Spaanse levensstijl en kun je optimaal genieten van de rijke cultuur, de heerlijke cuisine en de zorgeloosheid die deze prachtige plaats te bieden heeft.

Handige tips voor vakantiehuisjes

Interesse in een vakantiehuis kopen? In Nederland heb je de mogelijkheid om een woning te kopen op een recreatiepark of daar buiten. Daarnaast heb je nog de keuze om er alleen de vakantieperiodes door te brengen met je familie bijvoorbeeld of extra geld te verdienen door middel van verhuren. De meeste recreatiewoningen worden tegenwoordig gezocht via een website. Hierbij zijn er enkele dingen waar je op kunt letten alvorens je een boeking maakt.

De soort reis

Denk hierbij aan welke landen je graag zou willen bezoeken en wat voor soort reis je daar wilt maken. Het aanbod van vakantiehuizen online is erg groot en door te zoeken op je favoriete vakantieland of soort reis kun je een specifiekere keuze maken.

Een ideale woning

Als je weet welk land je wilt gaan bezoeken dan kun je je gaan focussen op de vakantiewoning. Dit is geheel persoonlijk en afhankelijk van je voorkeuren voor een bepaald type huis en of de woning bijvoorbeeld op een vakantiepark moet liggen. Andere punten die meewegen zijn de omgeving, een auto of vliegvakantie en het aantal personen waarmee je gaat.

Maximale prijs

Het is verstandig om een vakantiebudget te bepalen voor jezelf. Hier gaat het vooral om het uiterste bedrag wat je wilt betalen voor je vakantiewoning. Hierbij is het natuurlijk niet nodig dat je kiest voor de goedkoopste mogelijkheid.

Op tijd boeken

Er zijn genoeg last minute vakantiedeals die je kunt boeken, maar het is altijd goed om ten minste drie maanden van tevoren een vakantiewoning te boeken. Vooral wanneer je verschillende wensen hebt rondom je accommodatie is het fijn als je je even kunt oriënteren in de markt.

Heb je vragen?

Heb je vragen of een opmerking? Twijfel dan niet en stuur ons een bericht doormiddel van ons contact formulier!